nedelja, 6. november 2016

Pečena zelenjava »ala fasulas«

Zdravo in okusno!

Sestavine:

  • 4 manjši krompirji
  • 1 bučka
  • 1 jajčevec
  • 1 manjša čebula
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 1 bučka
  • 1 kumarica
  • česen
  • poper
  • sol
  • oljčno olje
  • razne začimbe
POSTOPEK



Krompir olupimo, narežemo na krhlje in ga kuhamo v slani vodi toliko časa, da bo kuhan na ¾ (čas kuhanja je odvisen od vrste krompirja in od debeline narezanih krhljev). Krompir odcedimo in ga nato v ponvi pečemo še toliko časa, da zarumeni.
V tem času, ko se krompir peče, drugo ponev na močnem ognju segrejemo, dodamo oljčno olje in narezano zelenjavo. Zelenjavo pečemo s pogostim stresanjem ponve (iz zapestja), pred koncem dodamo strt svež česen, sol, poper in začimbe (da zadiši). Vse skupaj stresemo že v naprej ogreto posodo. Zelenjavo pečemo v manjših količinah, da se peče na hitro in da se ne kuha, v kolikor bi uporabljali večje količine.
Na koncu vse skupaj ponovno stresemo v vročo ponev in s stresanjem ponve premešamo zelenjavo, krompir in začimbe.
Stresemo nazaj v ogreto posodo in po potrebi prelijemo z dodatnim oljčnim oljem in začinimo s soljo.


Tukaj si lahko ogledate še videoposnetek: https://www.youtube.com/watch?v=GZK5NohMpv4


Kontaktirate me lahko na gmail: nikaurh27@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar